Infrastructuur

De plek

Dit jaar opnieuw in een gebouw in Brussel. De meeste activiteiten zullen plaatsvinden op het gelijkvloers en elke activiteit kan eventueel naar het gelijkvloers verplaatst worden zodat ze toegankelijk wordt voor personen met een beperkte mobiliteit.

Slapen

Dit jaar is het niet mogelijk om ter plaatse te slapen. Heb je een bed in Brussel nodig gedurende de periode van het kamp? Laat het ons dan weten via dit formulier.

Taal en simultaanvertaling (incl. gebarentaal)

We voorzien simultaanvertaling voor de workshops naar het Nederlands, Engels en Frans, op voorwaarde dat we voldoende vrijwilligers vinden (maar dit was nooit eerder een probleem).

De panels worden ook simultaanvertaald naar LSFB en VGT. Als je graag een specifieke workshop wilt bijwonen en daarvoor vertaling naar VGT of LSFB nodig hebt, laat ons dan iets weten op climatejusticecampbe@riseup.net en we kijken wat er mogelijk is!

Eten en drinken

Er komt een keukenhoek, waar het collectief Kokerellen heerlijke veganistische gerechten bereidt tegen een vrije bijdrage (ter indicatie, de kosten bedragen 7€/dag/persoon, maar iedereen draagt bij volgens hun middelen).

Voor kinderen

We voorzien in het programma een aantal workshops specifiek gericht op een jonger publiek. Daarnaast is er ook een bouwspeelplaats waar ze zich kunnen uitleven. Als je met kinderen komt, laat ons dan iets weten via het inschrijvingsformulier, zodat we zeker toezicht op de bouwspeelplaats kunnen voorzien.

Workshops voor specifieke groepen

Op het kamp zullen er verschillende niet-gemengde workshops zijn (waaronder een BIPOC ruimte, LGBTQIA+, een zonder cis mannen). In tegenstelling tot vorig jaar zijn deze ruimtes niet permanent voorbehouden voor die specifieke groep, maar enkel voor de duur van de workshop. Dit omdat we jammer genoeg minder plaats ter onzer beschikking hebben dit jaar.

Rusten

Er zal ook een rustige ruimte zijn voor mensen die willen uitrusten, reflecteren, mediteren, enz.

Toiletten en douches

Er zijn droogtoiletten, inclusief toiletten voor mensen in een rolstoel. De verwerking van de inhoud van de toiletten na het kamp wordt geregeld door Poo-pee-do vzw, waarvoor we hen zeer dankbaar zijn 🙂